torek, 29. junij 2010

Peter in Pavel

Dan ko praznujeta ta dva svetnika je bil zame vedno najbolj zabaven. No, morda ne najbolj zabaven, sem ga pa vedno takoooooo zeloooo čakala.
Kaj je lepšega kot cel dan iskat priložnosti, da nekoga fajn povlečeš za uho, magari v hudem boju. Ma rejs FAJN, tok, da ima uhu rdeče še vsaj naslednji dan.
Oh, ja... vmes smo zrasli in tega baje ne smemo več delat. Baje se za god vošči... hmmm, morda tega ne bom nikoli zares ponotranila. Vošči se za rojstni dan, za god pa uha bolijo!

ponedeljek, 28. junij 2010

Rola, men' se rola...

V glavi vidim une roza plošče. Vidim pesek in žgoče sonce.

Po glavi mi hodijo množice ljudi, večina v dželabah, pa tudi na motorinčkih in kolesih. Zamišljam si une ogromne plastične torbe, ki jih imajo povsod. Domišljam si, d ahodim po visokih pločnikih, jem sadje iz stojnic - granatna jabolka, datlje, kaktuske... DATLJE! Un esladke fine, mehke datlje. Take, k jih tukej sploh ni moč dobit.

Pismu, še o unem internetnem kafiču na koncu ulice z zaneč printerjem, mislim. Prav tistem, ki ima vedno zadušljiv zrak, računalniki pa delajo v skaldu s pravilom, da je časa vedno na pretek.

Kok fajn bi bilo, da bi spet kdo reku "roža hotela" alpa ... eh, skru it, še "aj lov Sidnej" pogrešam :D

Kako zanimivo bi se bilo smejat mistru med tok lenobnim šetanjem po zgoraj omenjenih roza ploščicah. Tok leobnim, da gre že za novo obliko mučenja. Ampak...bi se splačalo, že zaradi asociacij na PizzaHut in stop znak. :D

Razmišljam o zemljevidu države in "raund ajs." O tem, kako bi se iz letališča kot domain podala točno tja- v tisti labirint ozkih ulic, v točno najin hotel. Še vedno mi ni jasno kako sva ga sploh našli!

Kaj bi dala za un pogled, ki ga nisem doživela še od nikogar, razen od osebe, ki me je videla trikrat v življenju po pol urce (cca.), se me kljub miljonom drugih, ki jih je ta čas spoznala, se nas je spomnil. Povedal najina imena... vse ok.... ampak uni pogled... ki se je v sekundi iz zdolgočasenosti spremenil v nepreklicno veselje.

Pa uni stožcasti lonci in kozarci, natlačeni z zeljo. In presladki čaji!

Zvok mastnega pljunka, katerega vsebino zberejo iz celega telesa in zavedanje, da je pljunek v preteklosti najbrž doletel tudi sedež, na katerem sediš. Natrpanost na avtobusih. Mačke in otroci. Vodnjaki z nepitno vodo. Plščice in mozaiki. Prah. Porušene hiše, ki nikogar ne motijo. Ljudje, ki živijo v napol porušenih hišah. Mačke in psi. Prah. Nasmehi neznanih ljudi. Brade. Črne oči. Rute. Naravna maskara in kozmetika. Lekarne. Berberske lekarne, s tako značilnimi velikimi plastičnimi kozarcih, v katerih je vse. Stošci začimb...

Morje. McDonald in kuskus. Pesek. Sončni zahod s čist prazno plažo. Vhodi v skrivne gradove in preganjanje galebov. Gardin majorele. modre posode za rože. Palme. Mandarine in limone.

sobota, 26. junij 2010

točenje medu II. del

O samem postopku točenja medu, sem že pisala, zato se ne bom ponavljala... vam dam raj neki slikc za pogledat... ;)

Zaradi popravljanja strehe, smo se tokrat preselili v ljubko staro hišico. Vsa oprema na kupu.
Prej
in po odkrivanju celic. Vidite kateri del sata je bil prej pokrit? ;)Potem sat potuje na stojalo,
kjer potuje na ringelšpil ;)Stojalo pa se sprazni - na spodnji strani vidite tudi grabljice, s katerimi se odkriva celice, ki so jih čebele pokrile.Iz ringelšpila pa skozi cedilo v cisterno. Cedilo zato, da v medu ni več oska ali drugih drobnarij, ki jih nihče ne mara na kruhu, pa čeprav niso lih smrtonosne...

Smes sem s satov postrgala tudi to. Da vidimo al ugotovite kaj je (sej vem, da ni najboljša fotka in da stvar sama prepoznam predvsem po vonju... pa nej vam bo to za namig ;))

petek, 25. junij 2010

točenje medu I. del

Oh dragi moji, kaj vse vam imam povedati danes (To, to, to, to, na tega sem sploh ponosna in to, ste že prebrali, kakor vem ;))!

Začelo se je prejšnji teden spogovorim, ki jih imam že od nekdaj rada in se začnejo s:
"Kej dejlš nsledn vikend?"
in se nadaljujejo z
"N vem, nimm planu" (ker to pomeni, da bo prva oseba, ki je s pogovorom tudi začela, predlagala kako dan preživeti)
"Dobru. Mi boš pomh dagala, k bomo točili mjd."
"Ok, ni problema."
"Ma te bom rabu že pr fizičnih delih."

In tuki so se mi oči zavetle. TO je namreč pomenilo, da bom lahko prvič v življenju v živo videla CEL postopek točenja medu (nekaj tudi tu)... Tudi uni del, ko gre čebelar po satje! JUPI!

Cel teden sem pridno pisala diplomo, malo manj pridno delala (ma nism jst kriva :S), ves ta čas pa nestrpno pričakovala petek. In resno sem se že spraševala, ali bo sploh prišel (no pa sej ste vidli, o čem sem pisala... bledlo se mi je...:))
In potem je prišel petek. Po zelo neobetavnem četrtku (res ni blo dosti lepega v tem dnevu, ma ajde), je KONČNO zvonila budilka ob 5.15. Seveda je blo treba na glavni, moški del ekipe počakat tri čertrt ure - kr če smo zmenjeni za štart ob pol šestih, to pomeni, da bomo ob šestih šele vstali... grrrr. Tipe je res treba zmjri čakat (ok, so svetle izjeme ;)) Magari, sm bla tok navdušena, de me še to ni motlo :)

Potem smo se nekako ob pol sedmih odmajali proti avtu in na pot. In smo prispeli. Iz previdnosti (ene parkrat sm že omenla, da sem alergična, kej nje? in de se čebel bojim? ok, to smo razčistli), sem si takoj ob prihodu oblekla "vesoljsko obleko." Ustreza vsem kriterijem: je bela, je čudne oblike in neki časa rabiš, da poklopiš sistem oblačenja.. vesoljsko kaj ne?
Morda bi, prej ko nadaljjujem, na kratko razložila nasprotje mojega navdušenja nad tem, kar bom doživela in tem, da me je čebel strah, ker sem en piklčk alergična na njihove pike. Verjamem, da čebele čutijo, da se jih bojiš. Zato je več verjetnosti, da te pičijo, če te je strah. Verjamem, da se lahko (vsaj nekaterih) strahov odvadiš. Zato sem že lani začela delati na tem, da izgubim strah pred čebelami. Posebej zato, ker so mi kljub strahu ta bitja strašno fascinantna in bi ne imela nič proti temu, da bi se z njimi mal bolj pogosto ukvarjala... ta:)

Uglavnem, da se vrnem nazaj na dogodivščino. Ko je bila čebelarska jakna s klobukom in rokavicami tam, kjer mora biti, sem se podala v "nevarno območje - za čebelnjak. Tam smo lepo razpostavili gajbe (eh, ne da se mi ugibat slovenskih izrazov) in pripravli mašinco za ometat čebele s panjev. Zlata je ta mašinca!Seveda čebeč ne poškoduje, drgač bi bla zlobna, ampak ker jih ne... :)
Kako gre postopek? Odpreš panj, pardon. Ni tako lahko. Medtem ko glavni čebelar odpira panj, si pričneš pet to pesem (predvsem refren - 1.25s), ki ima prepričevalno nalogo: prepričati mora tako tebe, kot čebele. Zato pesmi (vsaj vsi tisti z bolj malo posluha in smisla za petje) pojemo v svojih mislih in ne naglas. ;) Medtem glavni čebelar odstrani mrežo na zadnji strani panja - zgoraj (zakaj, bom napisala ob koncu poročila, v kšnem zadnjih delov-ja več delov bo). In vzame iz panja prvi sat (slo. prvo satovje?). Ostali udeleženci z zanimanjem gledamo.

Vmes nekdo od opazovalcev vžge uno zlato mašinco in glavni čebelar potopi sat vanjo. Ko ga potegne ven, čebele čudežno (ne glih, ma za dramatičn učink, naj mi bo pretiravanje dovoljeno) izginejo v posodo na dnu čudežne mašince. Zakaj je čudežna? Pred to mašinco se je čebele ometalo s satov...namesto petih čebel, ki ti razburjeno letijo okoli glave, bi jih bilo z ometanjem 100... zato je zato se, za moje pojme, kvalificira za pridevnik "čudežna". :)

Seveda, sem se za vas potrudla in celotno stvar posnela, sedaj pa mi zlobni stric gugl ne pusti, da bi vam filmček tudi pokazala :(

Ko čebelar izprazni vseh deset satov (opravka smo imeli z velikimi AŽ panji - o tem sem že pisala), iz posode v spodnjem delu mašince vzame čebele in jih vrne nazaj v panj. V izogib prevelikemu roju jeznih čebel okoli glave, jih pred tem še malo popršimo z vodo - tega dela mi ni treba razlagat, nje? Dobro. ;)

Hehehe, dns sm bla turistična, sem posnela tudi to... in spet... :(((

In ta postopek čebelar ponavlja, dokler tega ne opravi pri vseh panjih, ki jih hoče oropat meda. Ma ne! Ta postopek ponavlja, dokler se kosoblejka ne opogumi in na začetku prime sat in ga da v mašinco. Ej, ampak na tem satu je res dosti čebel in sem se morala res opogumiti. Potem pa spet preide v fazo bolj ali manj distanciranega opazovanja. Dokler... dokler se ob odpiranju zadnjega panja končno nisem ponovno opogumila in čebelarju predlagala, da mu pomagam tudi pri vzemanju satov iz panja.... Hehehe, zlati moj tata, se je strinjal, čeprav bi sam stvar dosti hitreje opravil :)
Seveda, se kljub dejstvu, da so zjutraj čebele dokaj mirne, vedno dobi kakšna bojevnica, ki je pripravljena žrtvovati svoje življenje in koga piči. Sama sem jo odnesla zelo srečno, z enim pikom, glavni čebelar jih je dobil v roke ene 15, ampak on ne šteje, ker je čebelar in je tega vajen!

Kljub pikom in proti kncu ne več tako zanimivemu postopku, smo vse sate varno spravili v gajbe in na prikolico...
Čakal nas je osrednji del postopka ali kako iz sata, ki je sestavljen iz (pravilnih) šestkotnih celic iztisnemo med, brez da bi jih pri tem pretirano poškodovali?

sreda, 23. junij 2010

Psihologija množic ali zakaj me je strah

Prejšnji teden je bilo hudo. Tudi danes ne pričakujem nič boljšega. Kvečjemu slabše. Kaj?

Ja, popustila sem in bom napisala par besed o tistem športu, ki ga ne imenujem. Pravzaprav ne o športu. O vsem kar ga spremlja.

A ste opazili, kaj vse se dogaja?
Noben oglas ne more brez omembe tega športa že skoraj pol leta. Ubogi košarkaši, ker ne bodo deležni take pozornosti (jah, očitno se v tem športu, ki ga ne imenujem obrne več denarja).

Pa ni vse tako slabo. Vedno sem se spraševala, kje bi lahko kupila slovensko zastavo. Zaradi športa, ki ga ne bom imenovala je bilo mogoče dobit zastavice - velike in male - povsod.

Najbolj zanimivo pri vsem skupaj pa se mi definitivno zdi dejstvo, da hočejo vsi sodelovati. Ne gre se za to, ali ti je ta šport všeč... eh ne! To, da ti je stvarvšeč in si trenutno navdušen/a še nekoliko bolj kot ponavadi, je razumljivo, ma kej razumljivo - pričakovano - ti je všeč in spremljaš, si navdušen/a in veš za vsak rezultat... hej, še za številke nog igralcev veš. Ja, čist v v tem.

Butasto se mi zdi, ker se nekateri za neko stvar ne zanimajo, potem pa se zgodi nekaj, kot na primer to prvenstvo, in kar naenkrat so vsi strokovnjaki. Vse vse zanima... Zakaj? Je to zgolj za to, da se tema nesmislenih pogovorov iz vremena prenese na dotični šport? Je morda zato, da se počutimo "in" ter sprejete? Ne vem, ne razumem.

Ampak trenutno je Dogodek zajel vse. Koneckoncev obstaja (facebook?) skupina, kjer se združujejo predvsem predstavnice ženskega spola in pravijo: "Ne, ne maram [športa, ki ga ne bom imenovala]! Ne, celo sovražim ga! Amapk pogovori o tem kateri igralec je lepši in katera država ima lepši dres mi je pa zanimiva!"
Ne vem sicer od kdaj so ženskam všeč prešvicani fantiči v smešnih opravah in nogami na... :D ne, ne bom rekla.
Najbolj smešno se mi zdi, da športa ne marajo, ker pa hočejo biti "in" razpredajo o zadevah, ki so bile navadno prenešene na različne igralke iz filmov in serij. Zanimivo... Seks v mestu letos kar ni "zažgal"...

In koneckoncev je (na mojo veliko žalost) zajel tudi mene, čeprav se tega otepam in iz dešpeta nočem vedet kaj se dogaja... sej pišem o tem kej nje?

Najbolj od vsega pa se mi zdi zanimiva navijaška norija. Ste opazili kakšna obnašanja vse dopuščamo, samo zaradi tega prvenstva? Folk trobi, vsi se vozijo z zastavicami na avtih, tulijo, se ovijajo v zastave (zanimivo bi bilo pogledati kako je s žaljenjem državnih simbolov v tem primeru), folk nori, kriči, ustavlja avte ipd. ... In vseeno se nam ne zdi nič posebnega. Nič omembe vrednega ali celo obsojanja vrednega. "Če so pa veseli." ali pa bo morda "Če so bili žalostni." (odvisno kako se tekma konča).

Dejansko se sprašujem, če ni šport, ki ga ne bom imenovala, zgolj ventil, skozi katerega ljudje spuščajo svoje frustracije, ki jih morajo drugače držati v sebi. Ker je družbeno zaželjeno, da na vprašanje: "Kako si?" odgovorimo z "Dobro" pa čeprav vse v nas vre? Ker družba od nas zahteva, da smo objektivni, v stvareh v katerih smo čustveni? Ker izkazovanje kakršnih koli čustev ni družbeno "dovoljeno" (lahko sicer izpademo čudaki, ampak kdo pa si tega želi), razen seveda na športnih dogodkih.

Ja, mislim, da je za mnoge navijače to tisto kar jih žene k spremljanju tekem. To in tisti občutek, da smo del širše skupnosti (ne skupine), ki nam povečini manjka.

In zakaj me je strah? Ljudje, ki dolgo tiščijo čustva v sebi, jih enkrat spravijo na plano. Če se to dogaja v širši množici (kjer se vsakemu posamezniku dogaja podobno), postane vsak posameznik in množica nepredvidljiva. Zato, me je ne glede na rezultat danes, strah in se počutim bolj kot kdajkoli ogroženo.

No tako, potožila sem se in prekršila svoje nenapisano pravilo, da o tem ne bom pisala...

ponedeljek, 21. junij 2010

Prvi pomladni dan

Prvi pomaldni dan v letu 2010 si bom najbrž kar fajn zapomnila.

Začelo se je z e-pošto zjutraj, ki nas je obveščala o presenečenju, ki nas čaka... tam zgoraj. Nadaljevalo se je z zanimivim sestankom iz katerega sem prišla nabita z energijo.

Robina Hooda, nad katerim se trenutno navdušujem, še niso ubili...
Potem pa se je nad sobo zavalil črn oblak lenobe in glasnosti od sosedov (in jutri in pojutrišnjem in popojutrišnjem ne bo nič bolje... ok, morda v četrtek).

Iz lenobe smo prišli do tistih starih pogovorov in sedaj sem nekje tam kot lani, morda kakšen mesec kasneje. Iz približno istega razloga. :) Jah, včasih je treba naredit stvari, ki kar vplivajo na tvoje življenje, brez, da bi imel čas razmisliti o njih...kar nardiš in se zavedaš tveganja...

Jei! Gremo naprej... hopsajoče, vsaj nejki časa!

četrtek, 17. junij 2010

konec sveta

Kdo se ne spomni čudaka Noeta, ki se je sredi puščave (?) lotil graditi ogromno barko. Virdo!

Morda se bo kmalu spet dobil kakšen virdo, ki bo zgradil ladjo sredi Evrope in na njej odprl (alpa zaprl) živalski vrt... Po današnji nevihti in poplavi se mi to sploh ne bi zdelo čudno :D

Pa še pogled na drugo stran...kjer se je voda zbirala.

Ma ne, sej ni blu tok hudu. Tega sem se zavedala, ko je od sosedov zadonel komentar "...bo izkoristil priložnost?..." jah... nisem komentirala (pa sej ni vredno besed), sam pogledala sem po hodniku in ugotovila, da nas je očitno kar pošteno namočilo...

sreda, 16. junij 2010

Rozika & Zelenko



Rozika ostaja skromna in omejena na tistih par listov, ki jih je imela, ko se je preselila sem. Jagodi, ki so ravno nastajali sta postali slatno rdeče barve... ampak mi jih je kar škoda jih pojest... Morda bi morala narest isto, kot sem naredila s prvo Hruškino jagodo- namreč v dar jo je dobil en prijatelj...

Zelenko pa se je razrasel v pravi grm :) in celo nekaj cveti... glede na to, da čebelice v sobo načeloma ne letijo, pa dvomim, da bomo dočakali kaj sladkih sadov... ampak... da se je tako razrasel tudi nekaj pove ;)

sobota, 12. junij 2010

slonček

Včasih je super prijatelje poslat pohajat... sploh take, k ti prnesjo tazga lukenga (in zravn še uporabnega) slončka.

Nisem ga še pimenovala, ma sm se definfitivnu odločla, de dobi ime. Kot prvi slonček v moji zbirki.

Točno vem kam ga bom postavila... na uno poličko zravn računalnika v službi :D

Hvala PlinkyPlonky :D

sreda, 9. junij 2010

Kje je tista trava?

Nekako se mi kar ne da pisat, ampak vsak nekaj besed MORAM nameniti mednarodnemu večeru šansonov La vie en rose.

Pred tremi leti sem prvič slišala za ta dogodek in bila navdušena:
"Z M* smo si prvošle karte za mednarodni večer La vie an rose (M*, kar popravi me, če ni prav- jst in moja francoščina). Sej bi naštevala kdo vse je bil in kok fajn je blo... sej bi rekla da so naredili spektakel, sam se mi zdi tku ponižujoče za tako zvrst muzike, uporabit tako besedo. Bilo je super! Sproščeno vzdušje, ki sta ga pričarala Vita Mavrič in Jure Ivanušič (oh, Jure!). Končno sem dobila kvaliteten odgovor na vprašanje: Zakaj ljudje kadijo? Ker so angeli vedno med oblaki..."

Nekaj "malega" sem napisala tudi lani.

Kako je bilo letos? Jap, uganili ste! Fajn je bilo. Morda za moj okus nekoliko preveč popevkarsko, ampak ne bi zamenjala! Deseti mednarodni večer šansonov je bil namreč posvečen Mojmirju Sepetu. Če kaj lahko rečem, je to,da si možakar to nedvomno zasluži (žalostno kako malo podatkov o tako vleikem človeku postreže Wikipedija)! Ampak, da ne bom sedaj pisala na temo: oh ja, tisti časi so bli res nekaj, sploh glede na to, da takrat še rojena nisem bila...

Povabljenci so se nedvomno potrudili, vsak s svojo priredbo. In ne smem jim narediti preveč krivice in reči, da so bili vsi popevkarji. Ma ne! Lahko Tabujevcem rečemo popevkarji? Sicer me je pevka bolj impresionirala z obleko in frizuro, kot pesmijo, ampak pustmo podrobnosti. Da ne bo pomote - lušna pesem. ;)

Kdo me je zares očaral? Ana Pupedan z Ježkovo Party kot na sodni dan.Prou najbel se mi zdi, de se sklada s to skupino. Pesem namreč. Pesem je magari tudi carska že v Ježkovi izvedbi. :)

Vita Mavrič s Kje je tista trava? Waw!

Prav tako sem dar govora zgubila (in vsi vemo kok redko se to zgodi;)) ob Vesni Zornik in Nini Strnad. Od obeh bom najbrž v prihodnje še več slišala... hehehe, se bo treba pozanimat.

Seveda je navdušil tudi Brane Završan, nad katerim sem se navdušila v predstavi Senca tvoj'ga psa. Tokratno Življenje (prav na koncu strani). Pa tudi Brez besed v danščini in izvedbi Jette Ostan Verjup je bla kar kulska... vidiš, kako daleč so segla Sepetova dela.

Za konec vam prepišem še razmišljanje Zorana Predina (iz brošure, ki smo jo prejeli ob vstopu v dvorano; upam, da mi ne bodo zamerili):

"V času pobesnelega medijskega norčevanja iz dobrega okusa je postal vsakoletni koncert šansonov La vie en rose otok rešitve za brodolomce, ki prisegamo na vsebino pred obliko, na okus pred marketingom..."

Kaj je torej manjkalo? :D Jurčka ni blu :(

sobota, 5. junij 2010

Brez besed

Kaj narediš, ko ti pred tabo postavijo knjigo starao dvestopedeset let? V celoti popisano na roko...

Brez besed se je previdno dotakneš in odpreš. Potem pa: Ima kdo rokavice? Tega se tku rejs n smej prijemat!

Sam hard!

četrtek, 3. junij 2010

Bitka pri mrzli reki

Letos bo društvo Teodozij ponovno uprizorilo bitko pri mrzli reki. Tokrat seveda bolj dodelan in še bolj realen.

Lani sem bila navdušena nad prireditvijo, seveda sem imela ma pripomb. Kot sem slišala so jih v veliki meri odpravili, tku da je vredno it pogledat še enkrat (sem kar skopirala iz njihove spletne strani, upam, d ane bodo zamerli):

Rimski spektakelj v Vipavski dolini

pod Zemonom pri Vipavi, 19. 6. 2010 (zemljevid):

Zaključek prireditve z Elabando.

Vstopnine ni!


Seveda so, tako kot že lani, poskrbeli za takratnje plačilno sredstvo. Lanskim srebrnikom so tokrat dodali še zlatnike.

Vabljeni torej z obvezno opremo: dobro voljo in armičem. Dobra volja in družba pa tudi ne škodita ;)

torek, 1. junij 2010

Spomini ...

Ko se spomnim na ljudi in stvari, iz ne tako daljne preteklosti, se kar naenkrat nasmehnem. Ne bi rekla, da so vsi spomini lepi alpa spodbidni glede prihodnosti. So točno taki kot so. In po eni strani sem vesela, da so se zgodili.
Spomin je kot mreža. V njej je veliko rib, toda niti sledu ni o tisočih litrih vode, ki so iztekli skoznjo.

Zakaj tak uvod? Pa sej ne vem... Cel prejšnji teden se mi je zdel nekako posvečen spominom in srečevanju ljudi iz preteklosti. Čeprav preteklost morda ni najboljši izraz... iz ne tako sedanje sedanjosti... ja, to mi je bolj všeč. Pač uni čas, za katerega angleži uporabljajo present perfecte. Uni časi, ki so po eni strani že zdavnaj mimo, po drugi strani pa še kar puščajo nove spomine, no vsaj nove misli (bolj kot gledaš od daleč bolj jasno sliko vidiš... kjri so že bli tu? impresionisti?. :)

Začelo se je z obujanje spominov o faxu. :) Ja, ne vprašat kako gre z diplomo, res pospešeno delam na tem (sploh od piknika naprej :))Super je bilo videt bivše sošolce, ene par takih, s katerimi smo v istem zosu. Hja, po eni strani je blo lepo videt tudi (oba) bivša šefa iz bolj tega področja.

Še posebej je bilo zabavno videt ves katedrin naraščaj. Ja kok se ti ljudje množijo! Samo veselje :) Lepo je bilo poklepetat in izvedet kaj se dogaja z ljudmi, ki si jih včasih redno srečeval po hodnikih in (morde malo manj) po predavlanicah :)

Koneckoncev je blo super, da sem telefon pozabla tam nekje... pod klopco... Lepo je videt, da lahko en dan čist komot zdržim brez telefona. Brez problema :) jei, mi nou edikted! :D

In prav zarad telefona, sem se spomnila še na en, malo manj pretekli spomin - prejšnja služba. Na poti domov (ko sva s sošolko že izvedli prevzem telefona), sem srečala bivšega sodelavca. :) Ma kok lepo! Čeprou sem se na začetku počutla mal pussy ker sem službo pustila, zdej vem, da ne bi mogla narest boljše. Vseeno pa pogrešam vse uno zafrkavanje, k dejmo si priznat - delat s tipmi je neskončno bolj zabavno kot delat s šjormi (ma nenenene, M*, ti si one of the boys, kkr so mi enkrat rekli ;)).

Prou res sm bla vesela, da sem od vseh srečala lih njega. Priznam pa, da me je mal presenetilo, da sva se pogovarjala kot da bi se nazadnje vidla pred dvema dnevoma ne pa... ufa a že tok dolgo nazaj je? Hard... tri mesce. Kaj je lepšega, kot to, da se srečaš s človekom po parih mescih in se pogovarjaš, kot takrat :) Prou lepo bi bilo, da bi se to še kdaj ponovilo.
Včeraj sem nato srečala še enega. Oh, zanimivi spomini! :D

Kasneje srečam nekoga, s katerim sva včasih delila hodnike našega lepega doma. Kasneje sva se oba preselila - on dol, jaz gor. :) Spet isto... ena ura klepeta, kot da bi bla u dežurni sam pet sekund. Zakon! Me je že skori prepričal, da bi šla v casino...ker imajo eno akcijo in talajo po 10€... sam ob misli na to, da bi igrala na srečo. Wow... no pa že lovim stol, kolkor se režim.

Ok, morde sm dns super srečna in sploh in od zadovoljna z vsem kar se dogaja. Morda bi bilo bolje, da vseh spominov ne naštejem... Ampak...ne, tle se bom ustavla! Spomini me vsakič nekako razveselijo (slabe stvari pač človek hitro pozabi...) :)

Nekateri spomini pa se dogajajo prav zdaj, nekateri se še zgodijo. Komi čakam!

These are the good old days.
(Carly Simon, Anticipation)