petek, 26. november 2010

sneg...

Se še spomnite otroških let, ko smo z veseljem v srcih pričakovali darila, ki jih bo prinesel Miklavž (morda je pri vas hotil Dedek Mraz ali kasneje Božiček)... Tisti pravi občutek pričakovanja in pristne radovednosti, ki nas je gnal, da smo preiskali celo hišo, da bi le našli darila, ki so nam jih pripravili starši. Ampak najhuje od vsega je bilo, če smo jih dejansko dobili. Presenečenje tistega jutra, ko bi darila dobili, je bilo uničeno.

Danes čutim prav isto radovednost. Pravijo da bo sneg. Najraje bi se utaborila pred oknom, potisnila nos globoko na steklo in čakala... in čakala... in čakala... in čakala...

... dokler me ne bi začelo že res fajn zebst v nos. Potem bi si privoščila topel čaj, po možnosti tak, ki ima cimet... potem pa spet: čakala... in čakala... in čakala...

sreda, 24. november 2010

Piramidne filter vrečke za čaje

Če ne prej, ste za piramidne filter vrečke za čaje izvedeli iz reklam za Lipton. A je res? Le v tridimezionalni vrečki se aroma in barva čaja prav razvijeta. Res je. Pyra (skrajšano za pyramid) paketi so dejansko boljši. 

Ampak Lipton? Eh ne. Poskusila sem ene tri in niti en od njih me ni zares prepričal, sploh pa ne tisti zeleni na promociji v Šparu - promotork sploh niso naučili bistvenega: kako pripraviš pravi čaj. Kej tako ogabnega še v življenju nisem pila. So bil epa zanimive skodelice. :) Drugače dišijo super, ampak okusa pa ne dajo nič več kot smeti namočene v vodo in še mal barve zravn. Vem, da sem zelo kritična, ampak so me FUL razočarali.

Zakaj? Dejmo pogledat sam kako se Lipton čaji "razvijejo" v piramidastih filter vrečkah:
 Jap, čaj se tako zelo razvije, da ostane na približno istem volumnu, kot je bil pred namakanjem. Drugači jih pa poskusite. Nekaterim so ful všeč, morda se tudi vi ne boste strinjali z mano.

In zakaj nisem navdušena nad Liptonovimi čaji, tako kot večina? Tudi meni so piramidne vrečke super fajne. Ne, res. Ampak mora bit tudi vsebina primerna. Tako so me recimo sodelavci po parih mesecih skupnega dela dovolj pogruntali, da so mi za rojstni dan kupili... kej pa drugega kot čaj (da najlepšega čajnika in dveh elegantnih skodelic niti ne omenjam). In ta čaj je res super. Pri njemu se piramidna oblika vrečke vsaj pozna. Grün Matinee znamke Althaus. Čaj se iz skoraj prazne vrečke, ko jo vzamemo iz paketa:
 razvije v čisto polno piramido. In dejansko se v piramidi vidijo koščki zelenega čaja, sončničnih cvetkov, cvetov plavice in cvetov vrtnice. Čaj ima prepoznaven okus. Super aromo. In kar je najboljše - tako kot vsak pravi pravi čaj, ga lahko uporabimo večkrat! Jap, drugič je aroma enako dobra, okus pa še vedno fajn. Tretjič je morda že malo bolj švoh... ampak tudi v četrto je že šlo:
Če vas to ni prepričalo, da so Althaus čaji super vam povem še dejstvo, da sem prav zaradi tega čaja sploh začela piti zelene čaje. Pred tem sem sem jih res otepala, zaradi zanimive (beri: zahtevne) priprave. Tako zelo všeč mi je bil, da sem ga v prvih sneh spila preveč. Dve do tri skodelice zelenega čaja na dan je čisto dovolj...

Če še vedno ne boste verjeli, vam v začetku naslednjega meseca pripravim reportažo na še vseh ostalih čajih te skupine. Dobrih čajev ni nikoli preveč, kajne? ;)

četrtek, 18. november 2010

brez FB že več kot eno leto

Sploh se še nisem pohvalila - že več kot eno leto je od te objave in od zadnje uporabe mojega FB profila. Ni bivši, še vedno je. Jap, je. Čeprav sem se odločila za "permanently delet profile," me najbolj razširjen portal za mreženje vsake toliko spomni, da profil še vedno obstaja in mi sploh ne predstavlja večjega problema. Vse kar moram narediti je to, da se ponovno logiram. Vsi podatki so še tam. Očitno so na FB željni po zbiranju podatkov.

Lahko rečem, da se moje družabno življenje zaradi odhoda s FB ni okrnilo. Vsake toliko sicer še vedno slišim tisti slavni "Tega pa ne veš, ker nisi na Facebooku." eh, skru it. Še vseeno mi ni žal!

Sploh pa ne odkar sem danes v mailu dobila link na FDVjevski poskus Facebooka:

"Spoštovani,

ker se je z oddajanjem oglasnega prostora na forumu nabralo nekaj malega
denarja, sem se odločil ta denar uporabiti za razvoj nove FDVjevke, ki bo
družabno omrežje. Zaenkrat se beta različica nahaja na naslovu
http://lmao.si in je že dostopna javnosti. Vabim vas, da se počasi kar
registrirate v skupnost, saj bo s 1. decembrom skupnost tudi prestavljena
na domeno http://fdvjevka.si.

In kaj se bo zgodilo s forumom? Forum zaenkrat ostaja nespremenjen - do
njega bo možno dostopati prek skupnosti. Odpiranje novih tem bo zaenkrat še
mogoče, prav tako odpisovanje.

Skratka, lepo vabljeni na novo FDVjevko na začasnem naslovu http://lmao.si
:)

Vennett,
admin FDVjevke"


A je še kdo opazil, da je tisti, ki je nagovor pial, zmeden in ne ve ali bi pisal formalno al neformalno. Vsak, ki vsaj malo pozna zgodovino te držbene strani, mu ni treba posebej razlagati, zakaj sem se takoj, ko mi je stran pokazalo začela režat u nulo. 

Hvala Ana, ker tako lepo skrbiš za moje zdravje (Smeh je pol zdravja).

četrtek, 4. november 2010

The North pole

V začetku tedna sem si v prijetni družbi ogledala film Socialno omrežje (je to sploh pravi prevod? a ne bi bilo bolj družbeno? no nima veze...). In mi je bil zanimiv.

Lepa pravljica o porodnih težavah portala, brez katerega mnogi ljudje ne morejo živeti. Bom vstrajala pri pravljici, ker je baje resnica kar nekoliko drugačna, v detajlih seveda.

Danes sem si ogledala še par filmčku prek Youtuba in... morda nisem navdušena nad tem kako je g. Mark prikazan v filmu. Ful je brezčuten, al se je sam meni zdel tak? K v intervjujih je ful nasmejan... Tm se pa u cejlm filmi ne zasmeje enkrat. Ima pa najbrž u filmi bulši smisu za humor, ku u resnici :P in lepši brado :D ok, to zadnje je že res preveč subjektivno.

Ne sam res... ne zdi se mi, da gre za istega človeka - namreč tistega v filmu in tistega iz youtube posnetkov - saj si nista lih podobna. Razen oblek in unih res obupnih japank!

Je pa film zanimiva pripoved o odnosih v samem začetku FBja. Priznam, da mi je bil film všeč. Ni baš neki presežek. Ampak mi je bil všeč. In to, da meni ni žal, da sem šla v Kolosej na ogled filma pove dosti, ker res sovražim Kolosej in kokice in obnašanje gledalcev in une ogabnu svinske stole... Grrrrr.

Aja, zakaj tak naslov? Od vsega mi je ostal v glavi predvsem ta napis. Pismu, vsak drugi lik nosi tak flis. Poglejte in se boste strinjali z mano. No, pa sej je tudi drugače film kar dostikrat zelozelo reklamen....računalnik je tudi vedno iste znamke in navadno pijejo Sprite (čeprav poskusijo to dejstvo skriti).