četrtek, 26. marec 2009

diploma 2.

No, tuki imste za poskušino, ker ste tako navijali za narečje ;) sploh se ne morem ustavit, ker je tak preprosto in tako fajn. Morda bi morala diplomsko res napisat kar v našem narečju. ;)
ampak...zveni zanimivo, ane?

"U diplomski nalogi bom pisla o metodi QCA. Gre za metodo komparativne analize podatkov, kjer primerjamo manjše število podatku na majhnm štvili kejsu. Kr bom za kejs uzjla posameznika, bom mejla n nek način drgačne in specifične podatke. Drgačn je nčin zbirnja podatku, k se ponvadi primjra enote n mezo ozjroma makro nivoji, kar pomejni de gre za združenja alpa kar cejle države. Čeprou se nvadnu enoto uporablja u družboslovji (še najbel je izpostavlna politologija), bi dejansku lohk uporablli metodo tudi u narvoslovno-tehničnih znanostih, sej gre u vliki mjri z standardizirn in ponovljiv postopk, tku ku pr statistiki.

Kvalitativna komparativna analiza pa gre po srejdni pwti. Po eni strani ne pravi, da raziskovalec gleda na podatke povsem objektivno, temveč zagovarja tako imenovani pogovor/dialog s podatki, po drugi strani pa moramo vsako spremembo od začetne tabele s surovimi podatki beležiti, da drugim raziskovalcem, ki bi naše delo želeli preveriti, omogočimo ponovljivost."