ponedeljek, 8. februar 2010

Dan varne rabe interneta

Ni dolgo nazaj. V baru, ko nujno rabiš wc. Takoj. Pa grem in zagledam na steni to:

Priznam...Ni lih stvar, ki jo hoče nekdo videti na wcju, ampak ajde...Pritegne pozornost. Ko pa sem ugotovila, da gre za oglas projekta Safe.si, sem si rekla: "Punce, to ste pa super nardile!" Se mi zdi, da stvar res vseka in ne nagovarja le otrok, kar je drugače glavni cilj Safe.si projekta.

Jutri je torej Dan varne rabe interneta.

Kaj vse se dogaja v tem času?
Sodelavke Safe.si so pripravile kar pester program. Izobraževalni sejem, okrogla miza, nov spot , zloženka in plakati (poglejte si zgoraj). Pripravljajo se seminarji za starše in otroke, pridna dekleta promovirajo varno rabo po nakupovalnih središčih - ne jih ignorirat, stopite do njih in se mal pogovorite z njimi, ne bo vam žal! ;)


Sama si najbolj od vsega želim videti Okroglo mizo s predstavitvijo filma Mladi na netu. Sam še zrihtat si moram, da mine bo treba delat. :) Zakaj me zanima? Jah, dragi moji, poglejte si imena spodaj, pa še o projektu Mladi na netu gre ;)
  • OKROGLA MIZA S PREDSTAVITVIJO FILMA MLADI NA NETU

    V sredo, 10. februarja , ob 17. uri v predavalnici 7 na Fakulteti za družbene vede bo v znamenju dneva Varne rabe interneta potekalo premierno predvajanje raziskovalno-dokumentarnega filma Mladi na netu. Film Mladi na netu je del prve obširne raziskave o tem, kaj slovenski otroci in mladi počno na internetu. Predstavlja vizualni zapis izkušenj ter razmišljanj otrok, mladih in njihovih staršev o rabi in umeščanju interneta v njihov vsakdan.

    Po ogledu filma si obetamo zanimivo razpravo o trendih uporabe med našimi mladimi uporabniki. Gostje razprave so:

    • Borut Čampelj, Ministrstvo za šolstvo in šport,
    • mag. Đulijana Juričić, OŠ Trnovo,
    • Vuk Ćosić, spletni umetnik,
    • Ajda Jerman Kuželički, Safe.si
    • doc. dr. Bojana Lobe, FDV, vodja raziskave Mladi na netu.
Vidim, da se je na letošnje geslo dneva varne rabe interneta: Premisli, preden se daš na net
razpisala tudi Raztresena Ana. In Ana, ne ni ti treba skrbet, da pretiravaš. Saj veš kaj si o vsem skupaj mislim sama. Sploh zadnje čase, se je v zavihku "Urejanje objav" nabralo precej osnutkov, ki jih navadno sploh nimam. Na živce mi grejo! Ampak ne, trenutno se sama s sabo bojujem: rada bi nekaj povedala svetu, ampak... no najbrž ne bom. Koneckoncev so stvari, za katere je boljše, da se o njih ne govori preveč :)

Priporočam še oglede tega, tega, tega, tega, tega in meni najljubšega filmčka.