petek, 8. januar 2010

dve muhi na en mah

Dolgo že sanjam, da bom videla London. Čeprav je s sodobnimi sredstvi prevoza glavno mesto Velike Britanije res zelo lahko dosegljivo se nikoli nisem uspela pripraviti do tega, da bi zares šla. Ta cilj, se mi je zdelo, čaka na naslednjo življenje (življenjsko obdobje ali pač karkoli enako ZELO oddaljenega).

Potem pa se oktobra London kar naenkrat ni zdel več tako zelo nedosegljiv. Zdel se mi je že... na dosegu roke. Ampak sanje so se razblinile v zelo bolečo realnost, ki jo je pretrgal pogovor z Zmedeno osebo:

  • Zmedena oseba: oj
    http://www.worldsnooker.com/masters_10_format.htm?tid=148
    poglej torek 12.12
  • kosoblejka: XD
  • ZO: za 22,50 funtu
  • K: se jih da kupt?
    se hecaš?
    aaa!!!!
    tu bi blu pa sanjsku prou za oba!
  • ZO: :)
    kupim
Morda bi bilo dobro rahlo komentirati vse skupaj. Ne maram športov. Ni res. Predvsem jih ne maram gledat. Ne razumem kje je "keč." RAZEN enega športa, bolje rečeno Športa = snooker. In tega s Zmedeno osebo spremljava in se vedno bolj navdušujeva, že odkar sva prvič gledala Eurosport.

Snooker ni biljard. Ok, miza je podobna, prav tako na biljard spominjajo žogice in palice. Še vseeno pa ni isto. Miza je večja, žogice so manjše, palice daljše, plus podaljški za palice... Všeč mi je tudi kultura, ki igro spremlja. Ker za razliko od nekaterih drugih športov navijaš za svojega favorita (ok, to delaš povsod, boste rekli). Razlika je, da ne navijaš proti nasprotniku. Prav tako mu priznaš sijajno potezo kot svojemu favoritu. Gre za umirjeno igro, kjer se počutiš hkrati na športnem in kulturnem dogodku. Da ne pozabim elegantno oblečenih igralcev (pravila). Ok, ne znam razložit.

Da se vrnem k pogovoru. Če ste sledili linku, ki ga je poslala zmedena oseba, ste videli, da v resnici ne gre za december ampak januar (točno ta v katerem smo). Videli ste lahko, da se ta dan igrata dve igri:

Z Zmedeno osebo naju zanima predvsem prva tekma. Njegov favorit je O'Sullivan, moj pa Robertson. Že lansko pomlad sva si z ZO poskušala kupiti karte za svetovno prvenstvo snookerja. Nestrpno sva čakala na dan, ko so karte začeli prodajati. Nato pa z razočaranjem ugotovila, da so karte že pokupljene (ja, naj razume kdor more).

Tekma, kjer igrata favorita obeh, je... super. Tako sem si mislila. Spet bova pred TV oziroma računalnikom in spremljala dvoboj. Eh ja...Potem pa ugotovim, da se karte lahko kupi!!!!!!

Aaaaaa! Težko je razumeti kako sem bila vesela. Dve muhi na en mah. London, ki si ga zares želim videti že dalj časa in ogled teme snookerja v živo. Tekma se namreč dogaja v Londonu. In kot da vse to ne bi bilo dovolj, gre za zelo pomemben turnir na koledarju snookerja. Najbrž mi ni potrebno posebej povdarjati, da so bile karte za snooker kupljene par minut po pogovoru, letalske karte pa še s kašnim tednom zamude in kakšnih plus dnevom za ogled Londona ;). Sedaj imava rezerviran tudi hostel.

Vse kar nama zares manka je resen plan za ogled Londona (predlogi so dobrodošli) in karte za snooker. Prispele naj bi teden pred dogodkom... In sedaj jih še kar ni...