četrtek, 1. april 2010

torta de cuy

Dovolj je bilo hecov na račun torte de cuy, torte iz morskega prašička. Čas je bil za akcijo.

Rosjtno dnevno presenečenje mora biti ... zapomnljivo. Priprava v skromni študentski sobici se je je trajala nekako tri ure (?) po nekako takem zaporedju:

kuhan spštan krompir s čilijem, oljem, soljo in limoninim sokomsesekljano (jah no...) čebulo, olivami in siromkuhanim in scefranim piščancem (seseklat se nam ga ni dalo...)
sestavljanje v plasti: krompir; piščanec, čebula, olive, majoneza; krompir...oblikovanje pod pretvezo navadne torte...
A zgleda približno kot navadna torta? Vem, da sta se obdarjenki že veselili sladkega presenečenja (hihihihihi...). Po odkritju, da temu ni tako, je bila ena najbolj vesela, druga pa malo manj... ampak torta de cuy je bila kar fina... čeprav ni imela cuya :D

Pri pripravi so se "kuharske mojstrice" so se med pripravo navdihovale nad slednjim receptom... ki pa mu niso dobesedno sledile (tudi zaradi jezika in okoliščin, za katere je napisan).

Pa dober tek, če se boste v preiskusili v pripravi ;)