sreda, 25. junij 2008

šoping

šoping...stvar zaradi katere pravijo, da nisem ženska. Zakaj?
Ker enostavno ne razumem v čem je fora, da se par ur preganjaš po prenatrpanih hodnikih in trgovinah, ki so čudno ogrevani - pozimi jih ogrevajo na 30° al nevem koliko, ker je v njih strašansko vroče, poleti pa hladijo. Včasih, ko se tako znajdem v tako nezaželjenem prostoru, pomislim, da bi zamenjala poletno in zimsko garderobo...

no kakorkoli, tokrat ne bom razpravljala o tem kako se v trgovinah z oblekami in obutvijo v naši preljubi državici. Ne, tokrat bom pogledala na šoping skozi oči moškega navdušenca nad tem zanimivim fenomenom.

V ponedeljek sem se namreč pdpravila po nakupih z nekim osebkom moškega spola. Ugotovila sem, da je ta spol resno prikrajšan k užitkom šopinga (kaj bi dala za to, da bi imela na izbiro le 5 različnih modelov, od katerih ne bi bil niti eden zlato ali srebrnosvetleč, ampak...).
Gre se namreč za to, da je trgovina z oblekami v 9/10 namenjena ženski populaciji... v 1/10 pa moški. Zakaj? Dobro vprašanje... na dan s predlogi.

Najbol pa ugotavljam diskriminacijo glede barv. Po tem ko je roza barva dovoljena tudi moškim sem si v svojem srcu globoko oddahnila, da sedaj lahko katerikoli spol nosi katerokoli barvo... ampak ne. Poglejmo si preprost primer dveh zelo podobnih modelov obutka. Gre se za ženski in moški model iste znamke.

Ženski so na voljo v svetlo zeleni, olivno zeleni, rdeči, rdeče-oranžni, svetlo rjavi... (morde sm kakpno barvo še spustila)
Pimerljiv model za moške pa se nahaja na policah v usnjeni temno rjavi, črni in temno rjavi.

Zakaj se predpostavlja, da morajo bit ženske v živih barvah, moški pa v temnih?

in pri tem govorimo o demokratičnosti... včasih se mi tipi dejansko smilijo...no, pa sej, vsaj roza majice lahko nosijo :P