sobota, 12. september 2009

drugi in tretji dan izleta

Drugi dan izleta, smo si po vrnitvi iz puscave v bistvu ogledali le Todra gorge, nad katerim sem bila razocarana. Najprej so naju v trgovini obrali tako ocitno, da... ma smo bili vsi tako crknjeni, da se nam ni dalo it nazaj kregat.

Sam Todra gorge je pa... manj kot 100mp soteske, kjer bi gotovo bolj kot midve uzivali najini plezalski prijatelji. Smo pa imeli super piknik kosilo na otoku reke.

Naprej smo si pogledovali pokrajino proti Dades gorge, vendar smo se zaradi slabega spanja in utrujenosti odlozili, da treking in dades gorge prestavimo na tretji, zadnji dan.

Hotel je bil... waw. S sobe smo imeli razgled na palmeries, na vsaj tri okoliske kasbahe in na zacetek soteske po imenu Opicin prst. Ta nas je cakal naslednje jutro.

SOteska, v kateri so pescenjaki zelo zanimivih zaobljenih oblik. Nismo si mislisli, da se bomo podali skozi najozje dele, da bomo morali plezati cez vodo in zelo paziti, da nam ne zdrsne in pademo. Nismo si mislili, da bo treking vkljuceval ogled vseh treh kasbahov... res, treking nas je povsem navdusil. Ampak kaj dosti govoriti o kamnih.. to je res stvar, ki jo morate doziveti sami.

Pot smo nadaljevali proti Dades gorge, ki pa so bili se bolj veliko razocaranje od Todre... se krajsi ;(

Voznik je kasneje zavil s poti. Znasli smo se v zares pusti dolini, posejani z redkimi sopi trave. Tu zivijo nomadi, nam je razlozil voznik. Vidite: tri votline, ena za ljudi, druga za kuhinjo in tretja za zivali. Ko smo si pogledali nenaseljene, se vsi stirje nismo mogli odlociti katera je katera. v vseh smo namrec nasli zivalske izstrebke :p

Voznjo smo si v celoti krajsali z ucenjem anglescine (voznika, ne italjanov) in pripovedovanjem vicev o berberih in gorencih... oboji so pregovorno skrti.

V dolini vrtnic smo nabavili najbolj sveze pecene in se tople fransocke bagete in si privoscili kosilo v enem od njihovih vrtov. Potem pa neomajno odrinili proti Ouarzazatu.

Na poti smo se ustavili le se toliko, da smo si ogledali kasbah in voznikov dom. Obogatil nas je za ghranatno jabolko in melono. NAMI!

Na avtobusni v Ouarzazatu nam je nas voznik zrihtal karto za Marakesh in brezplacno hrambo beckpacka... poslale sva se mail Black Pittu, da se nahajava kakih 50m od njegovega doma in odrinile v dezevno noc proti Marakeshu, kjer sva s svojo simpaticnostjo dobili 4 kaktuskov.