četrtek, 3. september 2009

prisiljen pocitek

Trnutno sva v enem zabacenem kaju kjer ni nic za videt... ok, arabske in berberske souke... mal mjn ku nec.

Med izgubljanjem po arabskih soukih naju je zaustavi nek trgovec. Ugotovimo, da se spomni neke zenske iz Slovenije. Do tukaj se nama stvar ni zdela nic kaj nenavadna, potem pa pove ime: Suzana? Nisva prepricani kaj tocno rece, ampak zveni da bi lahko bilo podobno. Povabi naju v svjo trgovino z obutvijo. Ke nimava kaj poceti sprejmeva povabilo. Pokaze nama del svojega dela pri obdelovanju. Zanimivo za videt, ampak ne ko poslusas njega.

Tip je bil res doooolgocasen. K je monotono razlaga svoje zivljenje, sem se pocutila kot da n*me je ekdo priklenil v nevidni prisilni jopic, me dal med dve blazini n se usedel gor. In ta nekdo je bil velikan.

Pokazala nama je tudi riad za katerega skrbi, v splosnm pa je v lasti francozov. Luskena stvarca... Bomo pokazale fotke doma. Ampak bi je tako dolgocasen. Marjeta kljub vsemu sprejme povabilo na caj po iftarju po principu vse je boljse kot lezati v hotelu. Jaz jo gledam in si mislim... ne to JE slabse. Ampak optimisticno si greva ogledat se berberske suke.

Tu naju zalovita dva berbera, ki naju niti priblizn ne spustita. Ampak sta neizmerno zabavna ( tudi ce ne primerjamo z unim prej). Povabita na hariro. Ok, gremo. Marjeta zaradi zelodcnih tzav sicer ne poskusi. Ampak njuna mama je pripavila belo. Prvic poskusila. Izgleda nekako kot riz na mleku z nekaterimi dodatki.

Pozno je ze, zato s odpraviva nazaj k g. Dolgocasnemu. Povabi naju na caj v riad. Med vretjem vode skoci po meto...in naju zaklene. hmmmm... pol ure ga ni... pocasi se ze pocutim nelagodno. Konno se zaslisi skrtanje v vratih.

Pokaze nama kako se naredi pravi Morokan viskej. Kul. Pride se njgv prijatelj. Ta se dejansko zna hecat... Ampak miute se kljub temu vlecejo.

Kcn se odpraviva nazaj v hotel. Marjeta pa takoj do svojega najboljsega pijatelja... wc. Upava da bo jutri obro, da se odpraviva naprej prti Quarzazate. Zbudim se in... ne dans ne bo slo.

Sdaj sva tu ze tretji dan. Pav brez opravkov in upava, da se stanje dovolj stabilizira da zdrzi 5 urno voznjo.Drste pesti.