torek, 2. marec 2010

družba naslednih dni

V naslednjih dneh si obetam super družbo. Sami veliki možje bodo delali družbo. No ne dobesedno ;)

Če začnemo kar z Charlesom Raginom

Ta gospod je glavni. Glavni razlog zakaj lahko sedaj berem in pišem o temi, ki sem si jo izbrala za diplomsko nalogo. Že pred davnimi časi (leta 1987) je objavil knjigo z naslovom The Comparative Method: Moving Beyond Qualitative and Quantitative Strategies. V njej je razložil svojo idejo kako na znanstven način in sistematično primerjati podatke na majhnem vzorcu. Metoda se imenuje QCA ali po slovensko QCA (Qualitative Comparative Analysis, Kvalitativna komparativna /primerjalna analiza) in je bistvo moje diplomske naloge.

Zelo sem vesela in hkrati kar počaščena, da lahko berem njegova dela in dela, ki so jih njegova dela uspodbudila.


Drugi gospod je Benoît Rihoux

Ta gospod veliko piše o metodi, ki je bila zgoraj omenjena (v metodološke podrobnosti se na vašo srečo ne bom spuščala). Vsake toliko ga imamo čast gostiti tudi v Sloveniji, saj predava tudi na Poletni šoli EPCR na FDVju v Ljubljani, no vsaj je. Na žalost se nisem uspela pretihotapiti na kakšno predavanje. Verjamem, da bi bila zelo zanimiva.

Pomembna imena so še Ljpard, Berg-Schlosser, de Meur, Becker ipd. Če bom imela srečo, staknem kaj na to temo tudi od Bojane Lobe, malo domačega čtiva se ne bom branila. ;) Ampak to še pride...

Wow kolk norih idej in zanimivega branja me še čaka! :)

Z veseljem priznam, da je oba zgoraj omenjena gospoda prav lahko brati v angleščini (v fr nisem dobila nobenega članka in tako naj kar ostane ;)). Priznam tudi, da se prej nisem ukvarjala s tem kako gospoda izgledata... ampak si predstavljam, da vam bo to še najbolj zanimiva stvar v objavi ;)

No, stvar me zanima. Berem prav pridno in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi s pisanjem. Vmes včasih skočim še na to stran. Dršte pesti ;)